Massagevormen

In mijn praktijk zijn verschillende vormen van massage mogelijk:

Shiatsu ontspanningsmassage

In mijn praktijk zijn verschillende vormen van massage mogelijk, waaronder shiatsu ontspanningsmassage. Wie vindt het niet lekker om van top tot teen gemasseerd te worden?
Het lichaam losmaken, strekken en “onbelast bewegen”, alles komt aan bod: de rug, benen, voeten, armen, schouders, hoofd en buik en allemaal vanuit een totale ontspanning.

Het uitgangspunt van de shiatsu ontspanningsmassage is de Traditionele Chinese Geneeskundige (TCG).
Bij deze ontspanningsmassage wordt dezelfde techniek gebruikt als bij shiatsu therapie.
Daarom wordt tijdens massage ook gewerkt op de energiebanen (meridianen) die door het hele lichaam lopen. Door regelmatig een shiatsu ontspanningsmassage te ondergaan, herstelt de innerlijke balans sneller waardoor de psychische, emotionele en fysieke weerbaarheid sterker wordt. Bij een shiatsu ontspanningsmassage wordt er altijd gevraagd of er klachten zijn waarmee rekening gehouden moet worden.

Shiatsu stoelmassage

De shiatsu stoelmassage ontspant de spieren die het meest te lijden hebben van werkstress of een verkeerde werkhouding.  Na afloop van de stoelmassage voelt men zich ontspannen en kan men met hernieuwde energie weer aan het werk.
De massage is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpuntmassage, waarbij hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen gemasseerd worden.
Het regelmatig afvoeren van stress kan typische kantoorklachten als hoofdpijn, kramp in de nek of schouders, rugklachten vastzittende spieren en stijve gewrichten helpen verminderen en voorkomen. De speciaal voor dit doel ontwikkelde stoel ondersteunt alle ledematen zodat het lichaam kan ontspannen.

Tijdens de stoelmassage oefen ik druk uit op een aantal acupressuurpunten die de interne energiehuishouding beïnvloeden. Dat doe ik met mijn duimen, handen en ellebogen. Zo worden eventuele blokkades opgeheven en zwakke plekken versterkt.

De shiatsu stoelmassage wordt aangepast aan de individuele conditie.
Door regelmatig een shiatsu stoelmassage te gebruiken kunnen beginnende en lichte gezondheidsklachten worden verholpen. De kleding kan gewoon aangehouden worden waardoor deze vorm van massage makkelijk in te plannen en voor iedereen toegankelijk is.
De shiatsu stoelmassage duurt in totaal 20 minuten.

Enkele voordelen van shiatsu stoelmassage

Klassieke ontspanningsmassage

U kunt u in de praktijk voor shiatsu massage therapie Wu Chi  ook terecht voor klassieke ontspanningsmassage voor uw rug, nek en schouders en benen.

Wat doet het met uw lichaam?
Klassieke ontspanningsmassage

In tegenstelling tot shiatsu massage wordt er bij de klassieke ontspanningsmassage
wel direct op de blote huid en op de spieren gewerkt. Bij deze massagevorm wordt gebruik gemaakt van olie. Na de rug massage wordt er een warme packing op de rug gelegd voor een nog betere bloeddoorstroming, maar ook omdat het gewoon lekker is.  

Klassieke ontspanningsmassage is erg fijn na het sporten waardoor spierpijn verminderd
en het lichaam eerder herstelt. Als preventie voor het sporten is het natuurlijk ook een prima massage.

Geen klassieke ontspanningsmassage
Is er sprake van griep, koorts, ontstekingen, andere ziekten of totale uitputting na een duurprestatie? Dan is het beter om geen klassieke ontspanningsmassage te ondergaan.

Wel klassieke ontspanningsmassage
Bent u zwanger, heeft u last van spataderen of heeft u een blessure?
Dan mag er wel gemasseerd en wordt er rekening gehouden met uw medische situatie.

Voor de duidelijkheid
Om misverstanden te voorkomen: dit is géén erotische massage. Er worden geen erotische massages gegeven in de praktijk.