Behandeling shiatsu therapie

Shiatsu is niet geschikt voor de behandeling van ziektes die met hoge koorts of infecties gepaard gaan.
Shiatsu is géén vervanger van de reguliere geneeskunde. Het is belangrijk de klachten eerst aan de huisarts voor te leggen.

Intakegesprek
Voorafgaand aan het intakegesprek hebben we eerst telefonisch contact. Zo krijg ik een beeld van uw vraag en kan ik uitleggen hoe mijn werkwijze is. Na het telefoongesprek stuur ik een mail met de afspraakbevestiging, nadere informatie en een vragenformulier. Nadat u dit vragenformulier heeft ingevuld mailt u het een paar dagen voor de afspraak terug. In het intakegesprek worden uw klachten besproken, maar ook uw leef- en werkomstandigheden. Aansluitend vindt een (korte) behandeling plaats en wordt een Hara–, pols– en tongdiagnose uitgevoerd om een beter beeld te krijgen van de fysiologische en pathologische situatie van de meridianen en organen. Lokale klachten, zoals lage rugpijn of nekproblemen, worden altijd bij de behandeling betrokken.
 
De behandeling op de massagetafel
De behandeling kan starten met het palperen van de Hara (buikgebied). De pijnzones die de Hara aangeeft worden behandeld. De insteek is om de Hara pijnvrij te maken zodat energie kan stromen. Pijn staat voor stagnatie en dat staat weer voor klachten ergens in het lichaam. De technieken waarmee gewerkt worden zijn heel divers, zoals het zetten van naaldjes (Japanse behandeltechniek voor shiatsu therapeuten) en door druk uit te oefenen met duimen, de hele hand en soms zelfs met ellebogen op de energiebanen. Zwakke plekken worden zo versterkt en blokkades opgeheven. Door het mobiliseren van gewrichten en het strekken van bepaalde spieren wordt het doorstromen van de energie nog eens extra gestimuleerd.

Aandacht voor de aanraking
Tijdens de massage is het in principe stil en wordt er zo min mogelijk gesproken. Dit, zodat u maximaal kunt ontspannen en uw aandacht op de aanraking kunt richten. Immers daar waar uw aandacht is, stroomt de energie naar toe. Voor de behandelaar is de stilte en rust ook belangrijk, want zo kan de aandacht volledig op de massage worden gericht. Na ongeveer 50 minuten wordt de massage afgesloten en krijgt u de gelegenheid om een paar minuten even bij te komen.

Advies voor en na de behandeling

Afspraak kan niet doorgaan?
Kunt u een keer niet, zeg dan minimaal 24 uur van tevoren af. Een afspraak kan altijd verzet worden. Vergeet u de afspraak af te zeggen dan ben ik genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Uiteraard heb ik begrip voor bijzondere omstandigheden.