Massagevormen

In mijn praktijk zijn verschillende vormen van massage mogelijk:

Shiatsu therapie

Shiatsu therapie, klachtenbehandeling, is de hoofd discipline die uitgevoerd wordt in de praktijk.
Voor meer informatie hierover zie 'Behandeling'.

Shiatsu ontspanningsmassage

In mijn praktijk zijn verschillende vormen van massage mogelijk, waaronder shiatsu ontspanningsmassage. Wie vindt het niet lekker om van top tot teen gemasseerd te worden?
Het lichaam losmaken, strekken en “onbelast bewegen”, alles komt aan bod: de rug, benen, voeten, armen, schouders, hoofd en buik en allemaal vanuit een totale ontspanning.

Het uitgangspunt van de shiatsu ontspanningsmassage is de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Bij deze ontspanningsmassage wordt dezelfde techniek gebruikt als bij shiatsu therapie.
Daarom wordt tijdens massage ook gewerkt op de energiebanen (meridianen) die door het hele lichaam lopen. Door regelmatig een shiatsu ontspanningsmassage te ondergaan, herstelt de innerlijke balans sneller waardoor de psychische, emotionele en fysieke weerbaarheid sterker wordt. Bij een shiatsu ontspanningsmassage wordt er altijd gevraagd of er klachten zijn waarmee rekening gehouden moet worden.

Shiatsu stoelmassage

De shiatsu stoelmassage ontspant de spieren die het meest te lijden hebben van werkstress of een verkeerde werkhouding.  Na afloop van de stoelmassage voelt men zich ontspannen en kan men met hernieuwde energie weer aan het werk.
De massage is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpuntmassage, waarbij hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen gemasseerd worden.
Het regelmatig afvoeren van stress kan typische kantoorklachten als hoofdpijn, kramp in de nek of schouders, rugklachten vastzittende spieren en stijve gewrichten helpen verminderen en voorkomen. De speciaal voor dit doel ontwikkelde stoel ondersteunt alle ledematen zodat het lichaam kan ontspannen.

Tijdens de stoelmassage oefen ik druk uit op een aantal acupressuurpunten die de interne energiehuishouding beïnvloeden. Dat doe ik met mijn duimen, handen en ellebogen. Zo worden eventuele blokkades opgeheven en zwakke plekken versterkt.

De shiatsu stoelmassage wordt aangepast aan de individuele conditie.
Door regelmatig een shiatsu stoelmassage te gebruiken kunnen beginnende en lichte gezondheidsklachten worden verholpen. De kleding kan gewoon aangehouden worden waardoor deze vorm van massage makkelijk in te plannen en voor iedereen toegankelijk is.
De shiatsu stoelmassage duurt in totaal 20 minuten.

Enkele voordelen van shiatsu stoelmassage

Voor de duidelijkheid
Om misverstanden te voorkomen: er worden geen erotische massages gegeven in de praktijk. 

Massage bij kanker

Op 5 juli 2017 heb ik de basistraining Massage bij Kanker met goed gevolg afgerond bij het Instituut Massage bij Kanker. Per 20 juli 2017 ben ik ook aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker. 
 

Wat is Massage bij Kanker?
Dit is een zeer zachte vorm van massage die toegepast mag worden tijdens de medische behandelingen maar ook als het behandeltraject is afgerond. Er wordt geen druk uitgeoefend op het lichaam, de aanraking is nog zachter dan het insmeren met een bodylotion. Hierdoor wordt het parasympatische zenuwstelsel te prikkeld en ervaart u een intense ontspanning wat het het lichaam alleen maar ten goede komt en het niet verder uit balans raakt. Door kennis van de ziekte, de behandelingen en bijwerkingen daarvan, kan ik als shiatsu therapeut een optimale massage geven die aangepast wordt aan uw wensen en afgestemd op uw klachten en conditie. Deze massage is er voor u, u mag er zijn! Even geen 'technische aanraking' maar een zachte, liefdevolle aanraking met aandacht voor u. Door deze vorm van massage kan uw nachtrust verbeteren, u meer energie geven en u de kracht geven om de volgende kuur of bestraling beter aan te kunnen.

Voordat begonnen wordt met massage bij kanker wordt u verzocht om een vragenlijst in te vullen en vindt er een kort (telefonisch) gesprek plaats zodat ik voldoende informatie heb om u te mogen masseren. Van de verkregen informatie schrijf ik een massageplan en maak na iedere massage een kort verslag, wat (indien gewenst) door de behandelend arts opgevraagd kan worden. Bij twijfel is het altijd goed om de behandelend arts te informeren over de massage. Bent u geconfronteerd met kanker en heeft u ook behoefte aan een massage? Neem gerust contact op! Ik kan zeker wat voor u betekenen.  

Massage bij Kanker in het ziekenhuis: dankbaar werk!
Een waardevolle ervaring heb ik opgedaan tijdens het masseren op de afdeling oncologie in ziekenhuis Rijnstate. Tijdens de periode november 2019 tot en met januari 2020 heb ik een dagdeel per week oncologiepatiënten mogen masseren. Wat een mooie ontspanningsmomenten heb ik mogen geven en ervaren hoe deze massage werd ontvangen door de patiënten. Na deze periode heb ik een evaluatie geschreven. Deze evaluatie besproken met de leiding van de afdeling oncologie en werd door hen als zeer positief ervaren. Wie weet krijgt massage bij kanker in de toekomst nog een mooie plaats in het ziekenhuis.