Dorn-methode

Dorn-methode en Breussmasage
Met de Dorn-methode heb ik meer tools in handen gekregen om beenlengte verschil, scheefstand in het bekken en mogelijk daardoor rug-, arm en nekklachten te behandelen. Het mooie van de Dorn-methode is, dat op een zachte wijze een mooi resultaat bereikt kan worden. Zelf was ik onder de indruk wat de behandeling met mijn lichaam deed. Ik had nooit de indruk dat ik beenlengte verschil had, maar toch....die schoudertas...het gleed gewoon van mijn schouder. Toch een scheefstand dus! Na behandeld te zijn met de Dorn-methode merkte ik dat mijn schoudertas gewoon op mijn schouder bleef hangen. Ik was echt onder de indruk dat zoiets subtiels, zo'n groot effect kan hebben. En dat wil ik met u delen! 

De Breussmassage is een energetische massage die 20 minuten duurt. Tijdens deze massage is het stil en voelt u uw lichaam. Tijdens deze zeer zachte massage krijgen de wervels die met de Dorn-methode zijn behandeld extra aandacht.

Een traject voor Dornbehandeling ziet er als volgt uit: 
eenmaal per drie weken vindt een Dornbehandeling plaats als afsluiting bij de derde behandeling vindt de Breussmassage plaats. Het lichaam heeft deze tussenliggende drie weken nodig om de nieuwe houding in het spiercelgeheugen te printen. Dit gaat niet in één keer, vandaar dat voorgesteld wordt om deze behandeling een aantal malen achtereen te herhalen. 

Inmiddels heb ik al meerdere mensen met deze Dorn-methode behandeld. Niet iedereen ervaart direct een verandering in het lopen, dat kan als de verschillen minimaal zijn of het spierskelet de ontspanning nog niet toelaat. Maar de meeste reacties zijn: "Wauw...wat een verschil. Ik voel dat ik omval...apart! Hûh, komt dat door die paardbewegingen die jij net met mijn been hebt gemaakt?" Ja, inderdaad. Prachtig om dit te mogen doen en een ander te laten ervaren hoe 'rechtop staan' ook al weer voelt. Een prachtig voorbeeld van een jonge vrouw die veel paardrijdt. Ze vertelde dat ze na de Dorn-behandeling ineens beide billen in het zadel voelde en dat haar rechterbeen meedeed. En dat terwijl ze al jaren paardrijdt.