Wie ben ik

Mijn naam is Wilma Volman.
Sinds januari 2007 heb ik mijn eigen shiatsu praktijk “Wu Chi”. Om een eigen praktijk te kunnen voeren ben ik van mening dat je kennis van zaken moet hebben en niet zomaar kunt beginnen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die bij mij paste.

Deze heb ik gevonden via het opleidingsinstituut Shu Ha Ri van de academie Qing Bai. Hier heb ik de driejarige HBO-opleiding shiatsu therapie gevolgd en in 2007 afgesloten met de diploma’s shiatsu masseur en shiatsu therapeut. In juni 2007 heb ik ook met goed gevolg eindexamen gedaan voor de Basis Vakopleiding (BVO), waarna ik kon instromen in een vervolgopleiding zoals voedingsleer, acupunctuur, tuina of kruiden.
In het studiejaar 2007- 2008 heb ik de opleiding Voedingsleer gevolgd. Aansluitend heb ik in juni 2009 de opleiding Westers Medische Basiskennis (WMB) met goed gevolg afgerond. Hierdoor kon ik per 1 september 2009 lid worden van de beroepsvereniging Zhong.

Vanaf dat moment bestaat voor de klant de mogelijkheid om de behandelkosten vergoed te krijgen van de ziektekostenverzekeraar, als alternatieve behandelwijze is opgenomen in het ziektekostenverzekeringspakket.

Om per 1 januari 2017 te voldoen aan de PLATO en CPION kwaliteitsnormen die de ziektekostenverzekering aan mijn praktijk stelt, heb ik in 2015/2016 de versnelde opleiding medische basiskennis en psychosociale basiskennis gevolgd bij Total Health. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgesloten, zodat mijn praktijk volledig voldoet aan de gestelde eisen en over de benodigde licentie beschikt.

Wu Chi, wat betekent dat

De Chinese filosofen gingen ervan uit dat het universum in het begin helemaal leeg en onder grenzen was. Ze noemden deze toestand Wu Chi . In de boeken wordt Wu Chi ook uitgelegd als "groots", “niet te bevatten”. Aan dit laatste synoniem heb ik mijn eigen invulling gegeven, namelijk:  Het is geweldig om te ervaren dat shiatsu, wat letterlijk “vingerdruk” betekent, door aanraking het lichaam het zelfregulerend systeem in werking zet.
Ik ervaar het werken met Qi en de resultaten als: “Niet te bevatten!” Ook vind ik het “Niet te bevatten" dat ik een eigen praktijk heb! Iets waarvan ik alleen maar kon dromen.
 
Ik hoop u een keer te ontmoeten in mijn shiatsu praktijk ”Wu Chi”.
 
Wilma Volman